Тибетски еликсир от древни времена за пречистване на кръвта

Тибетски еликсир от древни времена за пречистване на кръвта

Тибет е място, което е известно с здравословните си приоми и духовни практики, помагащи ни да живеем в хармония с тялото и ума си. С тази рецепта от древни времена ще изчистите токсините от кръвта си и така ще намалите риска от мозъчен удар и инфаркт.

В продължение на 25 дни всеки ден трябва да се пие специално приготвена напитка. Тя се пие винаги сутрин и винаги на гладно по 1-2 чаши.

Напитката се приготвя от 300 грама лук и 1 килограм лимони. Двете съставки се нарязват ситно и се слагат в 1.5 литра кипяща вода. Оставят се под капак за 15 минути, за да се освободят всички полезни свойства от лука и лимоните.

Проучвания са доказали, че лукът и лимонът, които са част от тази диета, действат като превантивна мярка срещу много видове рак и засилват имунната система на човека. Отварата може значително да намали и риска от инфаркт и инсулт.

Лимоните са богати на цитронова киселина, която стимулира стомашните сокове, а освен това намалява производството на кръвна захар. Пектинът в цитрусите, от друга страна, потиска апетита и създава усещане за ситост в продължение на 4 часа след приема.

Голям помощник при храносмилането е и витамин С, който е в обилни количества в лимоните.

Допълнително лукът помага срещу остеоартрит и подмладява, а лимонът действа срещу стрес, камъни в бъбреците и помага за здрави венци.

В лука са открити серни съединения, които се усвояват лесно от организма. Чрез кръвния поток те попадат в главния мозък и оказват позитивно действие върху редица важни зони. Освен това лукът може да активизира и подмладява клетките.

В периода на тази прочистваща диета е задължително да се спазват всички други правила на здравословното хранене. Това означава, че трябва да ограничите животинските мазнини и алкохола

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *