Тиквени семки помагат срещу простатит

Възпалителното заболяване на простатната жлеза се нарича простатит. Той протича в остра и хронична форма и засяга мъже в зряла възраст.

При по-леките случаи характерни оплаквания са тежест и болка в областта на простатата, болка при уриниране и умерено повишение на телесната температура. В по-тежките случаи заболяването протича с обща отпадналост, висока температура (до 39 градуса С), постоянна силна болка в областта на простатата до невъзможност за уриниране.

Хроничният простатит обикновено е последица от недоизлекуван остър простатит, но може и да е резултат от предшестваща безсимптомна инфекция.

Народната медицина има решение и за този неприятен проблем – тиквените семки. Те са чудесно средство за борба с това състояние, а препоръчителната дневна доза е по една шепа. В тиквените семки се съдържат важни за организма незаменими аминокиселини, които облекчават основните симптоми при аденома като често уриниране, болка и др.

Действат благотворно и при намалено полово влечение. Освен това семките от тиква предпазват костите и помагат при артрит. Те са много богати на протеини, витамини и минерали като магнезий, желязо, цинк, мед и фосфор.

В четвърт чаша тиквени семки се съдържа 46,1% от дневната нужда на организма от магнезий. Най-полезни са тиквените семки, ако се държат в непрозрачна опаковка на сухо и хладно място. В хладилник или фризер те могат да се съхраняват 1-2 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *