Тинктура за лечение на кокоши трън, мазоли и разширени вени

Упоритите мазоли и болезнените кокоши тръни по краката и ходилата може да премахнете много лесно с домашно направена тинктура от аспирин, която е много полезна и при разширени вени.

Кокоши трън

Причините за поява на кокоши трън на ходилата са нарушената обмяна веществата на кожата или така наречения човешки папилома вирус. Но не е изключено проблема да се появи и непосредствено след носенето на твърде неудобни и тесни обувки.

Най-често се появява по ръцете и стъпалата, но макар и рядко, може да се образува и на други места. Проблемът при тях е, че врастват извънредно дълбоко в кожата и по този начин причиняват болка и дискомфорт. Ако не бъдат лекуване навреме, те могат да се разраснат и да станат повече от един на брой.

Как да си направим самитинктура от аспирин срещу кокоши трън, разширени вени и мазоли

За лечението на кокошите тръни се изисква много постоянство и упоритост. Понякога прекъсваме процедурите, мислейки си, че сме се отървали от проблема, но той се появява твърде бързо отново. Когато средствата, закупени от аптеката не ни помогнат, може да се обърнем към народната медицина , която ни дава една много ефикасна рецепта за тинктура от аспирин, с която да излекувате кокошия трън от ходилата си.

Рецептата с тинктура от аспирин

Купете си от аптеката десет таблетки аспирин, които да разтворите в 250 милилитра 70 процентен спирт. Направете разтвора в стъклен съд и го оставете да престои около два дена.

Преди да започнете процедурата, накиснете краката си в леген с топла вода и след около пет минутки натъркайте хубаво със сода за хляб. След това ги подсушете хубаво и вземете вече готовата тинктура с аспирин. Разклатете хубаво съда и потопете марличка в сместа, която поставете върху засегнатия участък.

Прикрепете я добре и увийте с найлонче или стреч фолио, така че да не се размества. Хубаво би било да обуете подходящ чорап върху компреса. Оставете лечебната тинктура да действа през цялата нощ. На сутринта измийте краката отново с топла вода и натъркайте със сода. Подсушете добре и го намажете с прясно изцеден сок от лимон. Намажете с мазен, подхранващ крем, или най-добре с глицерин.Само след десет дни, болезнения кокоши трън ще бъде отстранен.

Същата процедура с тинктура от аспирин може да прилагате ако имате и неприятни мазоли по ходилата . Ако спазвате същата процедура, отново ще имате гладка и здрава кожа. Ако страдате и от болезнени разширени вени, може да нанесете малко количество от тази лечебна смес,хубаво намажете болезнения участък и само след около час, вече ще сте забравили за болката от това заболяване. Не забравяйте, че навременното лечение дава най-голям и бърз ефект при отстраняването на неприятния кокоши трън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *