Тихите симптоми и опасностите на сгъстената кръв

Промяната в състава на кръвта отключва негативни процеси в организма. Могат да се обострят хронични заболявания, забележимо да се понижи работоспособността и активността. Такова състояние изисква лечение и прием на специални препарати. В противен случай се повишава рискът от нарушаване на мозъчното кръвообращение, тромбоза, инсулт, тежка анемия и сърдечни патологии.

„Боцкане“ и усещане за „мравчици“ по крайниците. Това са признаци, че са започнали да се запушват капилярите. Освен това се нарушава чувствителността в крайниците, вените изпъкват, постоянно усещане за студенина по пръстите, синкав оттенък на ноктите. Промяната в настроението и поведението на болния без видима причина показва нарушение на кръвообращението.

Повишаване на тревожността, излишната раздразнителност и мнителност възникват при хипоксия на определени отдели, отговарящи за емоциите. Ако усетите, че чувате по-зле отпреди, ако започнат да ви се появяват „мушици“ в очите, се обърнете към лекар. Тези симптоми възникнат при недостатъчно хранене на мозъка и запушване на съдовете, хранещи зрителния и слуховия орган.

Гъстата кръв блокира постъпването на кислород, предизвиквайки гладуване на тъканите и вътрешните органи. Мозъкът започва да икономисва сили и понижава своята активност, подавайки сигнал във вид на често прозяване. Дори след пълноценен сън човек усеща желание да си подремне, с труд се захваща за работа или за обичайните си домашни работи.

При сгъстена кръв сърцето я изтласква с усилие и възниква риск от образуване на тромби. Това провокира появяване на сърдечни болки, спазми, нарушен ритъм при физическо натоварване. Ако изкачвайки се по стълбите, усещате засилено сърцебиене, парене и задух, незабавно се обърнете към лекар, за да не допуснете пристъп.

Гъстата кръв запушва капилярите, затова кръвоснабдяването на мускулите забележимо се понижава. Възникват неприятни усещания, които не се съпровождат с температура, но пречат за пълноценен отдих, както и на спортуването.

Пийте повече чиста вода, носете си бутилка и пийвайте по няколко глътки на всеки половин час. Заместете кафето с прясно сварен чай с лимон или щипка джинджифил. Алтернатива на сладкишите и бонбоните са полезните фурми. Гъстата кръв е основната причина за инсулт. Не чакайте появяването на симптомите, редовно посещавайте лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Как да се отървем от излишните килограми след празниците
Next post Кой е най-полезният сок за укрепване на имунната система