Това е плодът, който може да направи чудеса с организма

Неслучайно фурмите се добавят към здравословни барчета, смутита, закуски и здравословни сладкиши – те са много полезен плод. Техните ползи за здравето са признати от преди векове. Днес се ползват в много домакинства от хора, придържащи се към балансираното хранене. Специалистите споделят, че само 3-4 фурми на ден са достатъчни, за да снабдят организма с необходимите за нещо полезни вещества, а промените са видими само след 14 дни. Ето някои от ползите на фурмите за здравето.

Насърчават мозъчната дейност – благодарение на антиоксидантите в състава си фурмите предпазват от възпаления, оксидативен стрес и заболявания на нервната система. Насърчават и подпомагат мозъчната функция. Дават енергия – ако се чувствате изтощение и ви липсва енергия, опитайте да добавите в менюто си фурми. Те съдържат естествени захари, които не са вредни за здравето, а напротив – снабдяват тялото с енергия. Може да ги хапнете като следобедна закуска или сутрин – за сила и енергия.

Насърчават храносмилането – ако имате лошо храносмилане или други проблеми със стомаха, може да си хапвате фурми. В състава им има растителна влакна, които се усвояват бързо от организма и са полезни за него. Фурмите могат да помогнат при различни разстройства, при запек и при проблеми с чревната флора. Регулират кръвното налягане – ако сте с колебания в кръвното налягане, хапвайте фурми. Те съдържат фибри и калий, които намаляват кръвното налягане и регулират нивата на захарта в кръвта. Така се грижите и за работата на сърцето.

Помагат при анемия – дефицитът на желязо е проблем на мнозина. Можете да го решите като консумирате източници на елемента каквито са фурмите. Добавете ги към менюто си и съвсем скоро ще се почувствате пълни с енергия, тонизирани и свежи.

Профилактично средство срещу рак – фурмите съдържат селен, магнезий и манган. Източниците на селен са профилактичните средства срещу рак, тоест фурмите също са такива. Другите два елемента от състава им се грижат за здравето на костите.

Помагат при запек – отлично средство за справяне с този проблем. Това се дължи на съдържанието на фибри във фурмите. Достатъчни са до 30 г фибри на ден, за да елиминирате запека.

Защитават сърцето – във фурмите се съдържа и калий, който намалява нивата на лошия холестерол, понижава риска от инсулт и с това предпазва сърцето и се грижи за изпълнението на неговата функция.

Грижа за костите – фурмите са източник на фосфор и калций, които са от ключово значение за здравето на костите. Когато ги консумирате, вие увеличавате тези важни елементи в организма ви и така намалявате риска от остеопороза или други проблеми с костите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 10 лекарства от природата, която всичко ни е дала
Next post Чудотворна ароматна смес за силен имунитет