Това са най-полезните храни за сърцето: Не спирайте да ги ядете!

Човек трябва много да внимава с какво се храни, защото от изборът на менюто ни зависи как ще се чувстваме здравословно. За съжаление все повече хора страдат от проблеми със сърдечно – съдовата система. Заболяванията са в резултат на много стрес и неправилно хранене. Ще ви посочим няколко вида храни, които спомагат за поддържането на добър сърдечен тонус.

Ето кои са те:

• Зеленолистни зеленчуци

Знаете, че зеленолистните зеленчуци са известни с това, че съдържат огромно количество минерали, витамини и антиоксиданти. Спанакът е една от храните, които задължително трябва да похапваме, ако искаме да имаме здраво сърце. В тези зеленчуци се съдържа витамин К, който защитава артериите и не позволява на кръвта да се съсирва. Те също спомагат за регулиране на кръвното налягане.

• Плодове

Плодовете, които са най-полезни за сърцето, са ягоди, къпини, боровинки, малини. Те изобилстват от хранителни вещества, които подобряват функциите на този орган.

• Авокадо

От авокадото можем да извлечем не малко мононенаситени мазнини, които са важни за сърцето. В авокадото се съдържа и достатъчно калий, който поддържа здравето на този орган.

• Боб

Направени са били проучвания, от които става ясно, че ако редовно консумираме боб, ние можем да предотвратим купища сърдечни заболявания. Освен това този хранителен продукт спомага и за регулирането на кръвното налягане. Похапвайте изброените в списъка храни редовно и сме сигурни, че ще се чувствате много по-добре, а и ще сте спокойни, че каквото зависи от вас, вие го правите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *