Това ще се случи с тялото ви, ако ядете по 1 банан на ден

Това ще се случи с тялото ви, ако ядете по 1 банан на ден

Бананите съдържат голямо количество витамини и хранителни вещества, което го прави незаменим продукт в ежедневната диета.

Има много плодове и зеленчуци, които трябва да ядете всеки ден, за да поддържате форма и да избягвате заболявания.

Бананът е един такъв плод и поради многото му ползи можете да го ядете всеки ден.

Според проучване от университета в Алабама ежедневната консумация на банани може да помогне за предотвратяване на инфаркти и инсулти. Поради това те трябва да бъдат включени във вашата диета.

1. Витамин B6

Бананите са един от най-добрите плодови източници на витамин B6. Именно този витамин помага на тялото ни да произвежда червени кръвни клетки, да премахва нежеланите химикали от черния дроб и бъбреците и да поддържа здрава нервна система.

2. Манган

Един средно голям банан осигурява приблизително 13% от дневните ви нужди от манган. Манганът влияе върху метаболизма на протеините, въглехидратите и мазнините, а също така помага за намаляване на нивата на кръвната захар.

3. Калий

Калият в банана помага на тялото ви да поддържа здраво сърце и кръвно налягане. Те също са с ниско съдържание на натрий. Комбинацията от ниско натриево и високо калиево помага за контрол на високото кръвно налягане.

4. Витамин С

Бананите също са богати на витамин С, който предпазва тялото ви от увреждане на клетките и тъканите, помага му да произвежда колаген и поддържа здравето на мозъка, като произвежда серотонин

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *