Това ще се случи с тялото ви, ако ядете по 1 банан на ден

Бананите съдържат голямо количество витамини и хранителни вещества, което го прави незаменим продукт в ежедневната диета.

Има много плодове и зеленчуци, които трябва да ядете всеки ден, за да поддържате форма и да избягвате заболявания.

Бананът е един такъв плод и поради многото му ползи можете да го ядете всеки ден.

Според проучване от университета в Алабама ежедневната консумация на банани може да помогне за предотвратяване на инфаркти и инсулти. Поради това те трябва да бъдат включени във вашата диета.

1. Витамин B6

Бананите са един от най-добрите плодови източници на витамин B6. Именно този витамин помага на тялото ни да произвежда червени кръвни клетки, да премахва нежеланите химикали от черния дроб и бъбреците и да поддържа здрава нервна система.

2. Манган

Един средно голям банан осигурява приблизително 13% от дневните ви нужди от манган. Манганът влияе върху метаболизма на протеините, въглехидратите и мазнините, а също така помага за намаляване на нивата на кръвната захар.

3. Калий

Калият в банана помага на тялото ви да поддържа здраво сърце и кръвно налягане. Те също са с ниско съдържание на натрий. Комбинацията от ниско натриево и високо калиево помага за контрол на високото кръвно налягане.

4. Витамин С

Бананите също са богати на витамин С, който предпазва тялото ви от увреждане на клетките и тъканите, помага му да произвежда колаген и поддържа здравето на мозъка, като произвежда серотонин

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Как да спрем кървенето, когато имаме хемороиди
Next post Северни плодчета са много полезни за сърцето