Три рецепти: Как да „изсушим“ миомата с билки?

Миомата представлява доброкачествен тумор, който се развива в мускулната тъкан на матката. Честотата на заболяването е 35-45% сред женското население, като пикът му е сред възрастовата група между 35 и 50 години, макар че напоследък често се среща и при по-млади жени.

Към възможните причини, водещи до развитието на миома, се отнасят: хормонални нарушения, аборти, генетична предразположеност, заболявания на щитовидната жлеза, диабет и др.

Има няколко изпитани народни рецепти, които доказано стопяват подобен тип образувания, без пациентите изобщо да прибягват до намесата на скалпела.

За първата рецепта се смесват 1 част корени от девесил, 2 части корени от блатен аир, 2 части жълт кантарион, 1 част полски хвощ, 5 части шипки, 2 части глог, 3 части дяволска уста и 1 част подбел. Две с.л. от билковия микс се заливат с 500 мл вряла вода и се варят на водна баня в продължение на 20 минути.

След като изстине, се прецежда. Пие се по половин чаша, 3 пъти на ден, половин час преди ядене.

При втората рецепта 10 г нарязани на ситно стръкове от билката змийско мляко се поставят в 250 мл водка или силна ракия и се оставят да престоят 2 седмици, след което течността се прецежда. Приемът започва с по 2 капки на ден. Ежедневно се добавя по още една капка, докато количеството достигне 20 капки от настойката. След това се започва с намаляването на капките с по 1, докато отново се стигне до изходните 2 капки. Те се взимат, разтворени в половин чаша вода.

Третата и най-лесна рецепта се състои в това в продължение на няколко месеца да се пие 3-4 пъти на ден чай от горска ягода, като за приготвянето му се използва цялото растение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *