Ути Бъчваров: 50 грама ракия пази от рак!

Ути Бъчваров: 50 грама ракия пази от рак!

Ути Бъчваров сподели, че разчита на лечение с ракия от години и е твърдо убеден, че тя е ценен лек за много болести.

„Ракията укрепва имунната система и ние всички знаем това от нашите баби, които я използваха по какви ли не начини, за да ни лекуват от всякакви настинки и грипове. Е, тогава не ни даваха да пием от чашите, но мажеха краката, гърдите и шията ни с ракия, увиваха ни с вестници и магическото лекарство действаше като истинско чудо! Нейните затоплящи свойства са известни и доказани и затова мисля, че чашка, пълна с 50 г ракия, трябва да е редовна наша компания, когато сядаме вечер на масата“, казва кулинарят.

„Ракията притежава невероятни противовъзпалителни свойства и затова често я употребяваме при болки в гърлото или кашлица. Тя е и отхрачващо средство заради високото си съдържание на алкохол, което действа разхлабващо на различните видове секрет. Твърди се, че ракията е способна дори да намали симптомите при астма. Ракията ни успокоява и усмихва.

Безспорен факт, дами и господа! Заради това свое успокояващо действие тя действа чудесно, стимулирайки съня ни. Чашка на вечеря преди лягане и заспиваме като дъб. Елаговата киселина е мощно органично съединение, която инхибира растежа и метастазите на раковите клетки. Все още проучванията в тази област са нови и доказателствата са сравнително малко, но ги има.

За мен са достатъчни и им се доверявам! Много видове алкохол имат високо съдържание на въглехидрати, но ракията не е един от тях. Различни проучвания твърдят, че дори стимулира метаболизма и това я прави предпочитан спътник на вашата чиния със салата.

Знаем, че прекалената употреба на цигари и алкохол води до преждевременно стареене и лошо здраве. Но дори само чашка ракия съдържа толкова антиоксидантни съединения, че те могат да помогнат за предотвратяване на някои видове симптоми на стареене, включително кожни бръчки, когнитивни проблеми, лошо зрение и други хронични здравословни проблеми, които се появяват с напредването на възрастта. Главен отговорник за това е и медът, който присъства в някои видове ракии“, изрежда Ути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *