Хиалуроновата киселина – ефективна против рак и други заболявания

Откриха, че хиалуроновата киселина не допуска развитие на рак и е ефективна против други тежки болести. Учени се надяват, че е намерен отговор на един биологичен феномен в съвременната наука. Забелязали са, че голото сляпо куче не боледува от рак.

Резултатите от направените изследвания доказват, че причината за този феномен е съдържащата се в тялото на гризача на хиалуроновата киселина, която е в по-голямо количество от това, което се съдържа в човешкото тяло. С други гуми концентрацията й в гризача е много по-голяма.

Професор Вера Горбунова от Университета на Рочестър в Ню Йорк, разказа пред Live Science, че най-после са открили противораков механизъм в тялото на голото сляпо куче.

Откриха, че хиалуроновата киселина не допуска развитие на рак и е ефективна против други тежки болести

Гризачът, живеещ в дупки е без козина. Затова е много важно за него да има еластична кожа, която да издържа на движението му под земята, без да се поврежда. Хиалуроновата киселина му помага за здравината и еластичността на кожата . Тя е само компонент подобряващ еластичността на тъканите в телата на животните и човека. Отдавна голото сляпо куче е привлякло вниманието на учените с това, че то живее до 30 години за разлика от други гризачи, които живеят около 5-6 пъти по-малко. То никога не боледува от рак. Опитите за насилствено отглеждане на ракови клетки в него са били напълно безуспешни. Животинчето е нечувствително към болка, киселини и издържа на висока концентрация на въглероден двуокис. Не се наблюдават никакви признаци на стареене и е много устойчиво на всякакви заболявания, както вече казахме и на рак.

Резултатите от изследванията на голото сляпо куче дава надежда на учените, че скоро ще открият лек против рак базиран на хиалуроновата киселина и ще може да се противодейства на свързаните със стареенето промени в организма.

Някои учени смятат, че тази киселина се е създала в процеса на еволюцията, а други са на противоположното мнение, че един Творец е създал всички живи същества и в това число и тази чудновата органична киселина, която не търпи никакви ракови клетки и е устойчиво и на всякакви други болести. Този въпрос за нашия произход е много важен, защото е необходимо да знаем как сме дошли на този свят и откъде, какъв е смисълът на живота от гледна точка на нашия произход.

Освен това ние сме отговорни и за решенията, които вземаме в този живот. Не Дарвин, а други след него са направили популярна неговата теория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *