Хипертониците да забравят за солените храни, алкохол и цигари

Най-успешният метод за лечение на високото кръвно налягане е понижаването му по естествен път чрез подходящо хранене, движение и здравословен начин на живот.

Разбира се, в по-напреднал стадий на заболяването е задължително и медикаментозното лечение. За да не се стига до него, е добре да спазвате определен начин на хранене и живот.

Колкото и странно да звучи, водата е сред основните фактори, благоприятстващи лечението на проблемите с кръвното налягане. При голяма част от пациентите, страдащи от високо кръвно, неразположението е причинено от хронична дехидратация. Поради това консумацията на по-големи количества вода през деня спомага за намаляване на стойностите на кръвното налягане.

Важно е хипертониците да знаят, че не бива да консумират храни, богати на натрий и сол. Тези два елемента са сред основните, които водят до проблеми с кръвното.

От изключително важно значение е храните, които включвате в менюто си, да са преминали през колкото е възможно по-малка термична обработка. За препоръчване са пресните плодове и зеленчуци, нетлъстото месо, обезмаслените млечни продукти.

Добре е също така да се избягват алкохолът и цигарите. Ефектът, който се търси чрез правилното хранене, е понижаване на телесното тегло и прочистване на организма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *