Хипократ поддържал желязно кръвно с нар

В древни времена на Изток наровете се смятали за кралски плод, който лекувал много болести. Но не само пулпата има полезни свойства, а и кората на плода, от която можете да си приготвите уникална лечебна напитка, известна като цяра на Хипократ.

Кората от нар отдавна се използва за медицински цели. Потиска развитието на патогени, намалява възпалението. Съдържа много полезни микроелементи, има противопаразитни, противовъзпалителни и антибактериални свойства и се бори с инфекции и вируси. На една част сухи кори ще ви трябват 20 части вряла вода. Сложете 10-12 грама в стъклен съд от кората и я залейте с чаша вряла вода. Можете също да ги залеете със студена вода и да оставите да заври на котлона, но без да кипне.

След това покрийте съда с капак и оставете да се запарва около половин час, за да се утаи кората на дъното. Не изхвърляйте кората от нея, тя ще продължи да отделя полезни вещества. Цярът действа благоприятно на всички стомашни проблеми – колит, гастрит, запек, хемороиди. Понижава кръвното налягане – зърната на плодовете леко понижават налягането при хипертония, а изсушената кора, ако се добавя към чая, успокоява повишената тревожност, помага при безсъние.

Повишава хемоглобина – при анемични състояния приемайте сок от нар по половин чаша три пъти на ден 30 минути преди хранене. Приемайте 2-3 месеца. Възстановява баланса на хормоните – семената на нара помагат при менопауза, болезнен предменструален синдром, повишават хормоналната активност. Понижава кръвната захар – 60 капки сок четири пъти дневно преди хранене значително ще понижат нивата на кръвната захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *