Хладният въздух удължава живота!

Хладният въздух удължава живота!

Пластичната хирургия има начини за известно време външно да подмлади човека. Но в него продължават да действат биохимични и физиологични процеси, които го променят. Много надежди се възлагат на хормоните.

Според някои теории например стареенето се забавя при инжектиране на растежен хормон. Приложението му обаче се свързва с повишен риск от сърдечно-съдови и ракови заболявания.

Днес срещу стареенето се препоръчват различни вещества – биостимулатори, които активират някои отслабнали клетки в тялото, дори ги поставят в условия, при които клетките работят над възможностите си. Наблюдения над опитни животни показват, че след известно време у свръхактивираните клетки настъпва функционален спад.

Ето защо на биостимулаторите се гледа като на нож с две остриета. Друг начин за запазване на младежкия вид може да се окаже умишленото понижаване на температурата на тялото с 2-3 градуса.

Смята се, че това е път към удължаване на живота до 300 години. Но на практика няма подходяща технология за подобно влияние върху телесната температура, а при всекидневно живеене в хладни помещения е по-вероятно да настъпят измръзване и болести, отколкото да се отдалечи старостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *