Храните, които ни дават вечна младост

Известни са думите, че представляваме това, което ядем. Реално чрез храната получаваме енергия и необходимите вещества, за да живеем . Ако искаме да изглеждаме по-млади и здрави, трябва да вземем под внимание и този фактор.

Оказва се, че храните, съдържащи полифеноли, могат да помогнат за забавяне на стареенето на тялото и свързаното с възрастта затлъстяване.

Наблюденията на специалистите показват, че екстракт от гроздови семки помага за ускоряване на метаболитните процеси. Испанските учени публикуват резултатите от своето проучване в списание Nutrients.

Оказва се, че полифенолите, мощни антиоксиданти, които се откриват в изобилие в плодовете и зеленчуците, могат да забавят стареенето и да помогнат за справянето с излишните килограми. Към храните, богати с тяхното съдържание, учените причисляват и екстракта от гроздови семки.

Изследването показва, че той помага за подобряване на метаболитните нарушения, причинени от неправилното хранене. Забавянето на процеса на страеене се получава, като полифенолните съединения засилват обмена на колаген.

Сред храните, богати на полифеноли са освен гроздето, какаото, тъмният шоколад, червеното вино и зеленият чай. Към тях можем да добавим черни боровинки, ябълки, леща, орехи, нар, броколи, зеле, целина, лук, магданоз и др.

Все пак наблюдавайте как би се отразила на вас лично конкретна храна или напитка. Учените отбелязват, че има противоречиви резултати в медицинската литература по отношение на ефектите на полифенолите върху затлъстяването и по принцип върху телесното тегло.

Богатите на полифеноли храни водят до загуба на тегло чрез активиране на клетки, свързани с изразходване на енергия. Така те допринасят за ускоряване на метаболитните процеси.

Ако се върнем към разбирането, че ние сме това, с което се храним, напълно логично е, че ако искаме да сме свежи, млади и здрави, трябва да се храним с пресни плодове и зеленчуци. Не бихте искали да изглеждате като нещо извадено от консерва или пълно с химия. Много по-примамлива е току-що откъснатата праскова или свежата зелена салата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 5 причини защо сексът след 40 е по-добър
Next post Ето ги най-опасните видове главоболие