Храните, които предизвикват безплодие – намалете консумацията им

Въз основа на многобройни проучвания учени са съставили списък с храни, които трябва да се намалят или да се преустановят, за да се подобри мъжката и женската плодовитост и да се увеличи вероятността за раждане на деца. Ето кои са тези храни, разкрива израелският „Dunya Al Watan“.

Червено и преработено месо

Изследванията показват, че високата консумация на червено и преработено месо като говеждо, хотдог и колбаси причинява безплодие.

Установено е, че мъжете, които предпочитат преработеното месо, имат по-ниско качество, количество и подвижност на сперматозоидите в сравнение с представителите на силния пол, които консумират риба например.

Червените и преработените меса са с високо съдържание на ненаситени и наситени мазнини, които причиняват дисфункция на половите органи.

Тестени изделия

Тестените изделия като торти и закуски, особено пържените или съдържащите маргарин, могат да съдържат високи нива на ненаситени и наситени мазнини.

Медицински изследвания показват, че при жените, които обичат печени тестени изделия, съдържащи въглехидрати, рискът от нарушения на овулацията и безплодие се увеличава със 73%.

Захарни напитки

В едно проучване, обхванало 3828 жени на възраст от 21 до 45 години, които планират бременност, и 1045 техни партньори мъже, е анализирано влиянието на консумацията на захарни напитки върху плодовитостта в продължение на 12 менструални цикъла.

Изследователите установили, че мъжете и жените, които редовно консумирали сладки напитки (поне седем напитки седмично), имали значително по-ниски нива на плодовитост.

Проучването, проведено от катедрата по епидемиология на Факултета по обществено здраве към Бостънския университет, установило също така, че честата консумация на сладки напитки е свързана с намаляване на общия брой на зрелите и оплодени яйцеклетки.

Някои млечни продукти

Докато нискомаслените продукти подпомагат здравето на гениталиите при мъжете, мазните млечни продукти имат обратен ефект.

Високата консумация на млечни продукти, като сирене и пълномаслено мляко, се свързва с понижено качество на спермата при мъжете.

Много проучвания потвърждават, че добрата храна е „лек за безплодието“, така че двойките трябва да спазват здравословен хранителен режим без определени храни, ако мислят да имат деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Манастирска рецепта за успокоение на нервите
Next post Една нощ безсъние състарява мозъка с 2 години