Хрянът убива всички микроби в дихателните пътища

Околоносните синуси са кухини без значими функции за човешкото тяло. Играят роля в тембъра на човешкия глас, но учените смятат, че това е вторична функция. При зараждането и тъканното развитие на човешкия организъм костните структури се подчиняват на принцип за постигане на максимална здравина с минимално количество костно вещество, което е първопричината за образуването на сложните структури. Те са покрити с лигавица, която е продължение на лигавицата на носната кухина. Тя съдържа множество слузни жлези, отделящи секрет със защитна функция. При простудни, вирусни, бактериални и други заболявания тази лигавица се възпалява – настъпва синузит.

Характерно за синузита е подуване и силно дразнене на лигавицата, затруднено дишане, течение от носа, запушен нос и дори лицеви болки и главоболия. Понеже синусите имат извити каналчета, повечето лекарствени средства не могат да достигнат всички засегнати от инфекцията места, дори специализирани капки и спрейове често са неефективни и се налагат орален антибиотичен прием, нагревки и други процедури. Едно средство от традиционната народна медицина обаче има висока ефективност при нехронични синузити. Истински дар от природата, хрянът е кореноплодно растение, използващо се в приготвянето на горчица.

Хрянът не притежава специфичен аромат, но при рязане или стъргане ензими от разрушените коренни клетки разграждат съдържимото съединение синигрин, което води до образуването на горчично масло – алил изотиоцианат. Именно това съединение придава силно „горчивия“ вкус на храни като горчица и уасаби. В него са налични множество съединения на сярата, които имат силен антибиотичен ефект и могат ефективно да потискат бактериални инфекции.

Известният американски имунолог Уилям Пол още през 70-те години на миналия век открива целебните му свойства. Той доказва, че фермент от хрян при настъргването му повишава активността, забележете, 4 хиляди пъти и унищожава микробите, предизвикващи не само хронични възпаления на дихателните пътища, но и раковите клетки. Т. е., ако започнете да дишате само 1-2 минути настърган хрян, ще се избавите от остри респираторни заболявания, грип, синузит, ангина, тонзилит, хронично възпаление на белите дробове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Първи признаци на рак на дебелото черво – за какво да внимаваме
Next post Преяждането и препиването през уикенда могат да са симптоми на депресия