Цветът на урината разкрива състоянието на тялото

Цветът на урината разкрива състоянието на тялото

Цветът на урината може да бъде добър показател за състоянието на тялото, особено когато става дума за обезводняване на организма или за инфекция. От таблицата с нюанси отдолу под текста можете да разберете за състоянието на вашия организъм.

Цвят на урината в участъка на нюансите от 1 до 3

Прозрачна или светло жълта урина показва, че тялото е здраво. Прозрачния нюанс е по-добър, защото показва, че сте пили много вода и че организмът е хидратиран. Водата регулира всички органи и тяхната температура и пренася през тялото хранителни вещества.

Цвят на урината в участъка от 4 до 8

Ако видите тъмна и много тъмно-жълти оттенъци сутрин, при първото уриниране, не се притеснявайте, защото такъв цвят се събира през нощта. Но ако цвета на урината ви е редовно такъв, започнете да пиете повече вода, защото това говори, че тялото ви е дехидратирано.

Бяла урина

Бяла или мътна урина означава голяма концентрация на бели кръвни клетки, които се борят с инфекция и вероятно е, че имате уринна инфекция.

Ако имате нужда от често уриниране, болезнено уриниране, парене по време на уриниране, задължително отидете на лекар. Но водата е ваш съюзник и в тази ситуация. Пийте много течности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *