Чай от дафинов лист и канела помага за отслабване

Чай от дафинов лист и канела помага за отслабване

Едни от най-често използваните подправки в кулинарията са канелата и дафиновият лист. В индийската култура дафиновият лист е смятан за едно от най-добрите естествени средства за облекчаване на храносмилателни и дихателни неразположения.

Дафиновият лист има благоприятен ефект върху имунитета ни, нивата на кръвната захар, полезен е за сърцето, кожата, косата, а според някои проучвания намалява риска от рак. Той ни осигурява антиоксиданти като витамин С, които помагат за намаляване на свободните радикали в организма и подобряват функцията на имунната система.

Но как дафиновият лист може да ни бъде от полза в борбата с излишните килограми?

Дафиновите листа имат противогъбични свойства, които помагат за елиминиране на свръхрастежа на вредни бактерии като Candida в чревния микробиом. Според някои проучвания свръхрастежът на Candida в червата може да има негативно влияние върху метаболизма, причинявайки умора, храносмилателни проблеми и напълняване.

Ето защо, добавянето на ценните листа към ястия, супи или приготвени на чай, могат да ни помогнат да отслабнем ефективно. Те спомагат за детокса на тялото, подобряване на храносмилането и по-доброто усвояване на хранителни вещества в организма, ускоряване на метаболизма и елиминиране на водното тегло.

Споменахме, че дафиновият лист повлиява нивата на кръвната захар, когато е висока. Нещо, което е много важно, когато се стремим да постигнем здравословно телесно тегло. Също така нормализира и триглицеридите, холестерола.

Канелата – друга суперподправка, за която също знаем, че забързва метаболизма, нормализира кръвната захар, подобрява настроението, намалява риска от рак. Тя е част от нашите здравословни смутита за отслабване, любимия чай, а в комбинация с дафинови листа се превръща в една чудесна напитка за красива фигура.

Как да си приготвите чай за отслабване от канела и дафинов лист?

В тенджера сипете 4 чаши вода и я оставете да заври. Добавете към нея 3 – 5 дафинови листа, 1 пръчка канела или 1 чаена лъжичка смляна канела. Съставките трябва да къкрят на бавен огън около 10 – 20 минути. След това чаят се прецежда, по желание се добавя малко мед. Може да го консумирате топъл или студен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *