Чай от звъниче прочиства организма и гони депресията

Звъниче или както е известно наименованието на билката жълт кантарион има широко приложение в нашето ежедневие. Който се досети да си набере през лятото и да си изсуши, после ще може да си вари домашен чай.

1. Отвара от звъниче (жълт кантарион) за прочистване на организма

Добре е да пиете по 100 мл преди всяко хранене на гладно. За целта сложете в 300 мл вряща вода 2 с.л. сухо звъниче – жълт кантарион и покрийте, докато престои 15 минути.

Съдът предварително е свален от огъня. Прецедете и разпределете тези 300 мл билкова отвара от звъниче на 3 равни части. Най-добре е да вземете една доза за работа или за университета, ако сте студенти, за да я изпиете преди да обядвате.

Пийте отварата от звъниче чиста, без мед и други добавки. Прочистването на организма със звъниче не трябва да продължи повече от 10 дена.

Направете една почивка от 3 седмици и подновете процедурата отново, ако имате нужда.

2. Чай от звъниче е полезен и когато страдате от депресия

Сега, когато вечер мръква много рано, доста хора се чувстват подтиснати.

Можете да използвате рецептата по-горе – да сложите 2 с.л. жълт кантарион в 300 мл вряща вода, а можете да си направите и по-малка доза за еднократно пиене – 1 с.л. в 150 мл вода.

Не е задължително да пиете този чай на гладно, както и да правите продължително лечение против депресия, защото действието му е еднократно, както при яденето на шоколад.

Звъничето влияе положително на хипофизата и подпомага отделянето на хормона на щастието. Когато се почувствате мрачни, без настроение или подтиснати, пригответе си чаша чай от звъниче и я изпийте.

Сега вече можете да си сложите домашен мед или стевия. Можете да си отрежете резен лимон за вкус. Можете да си сложите и мляко, ако обичате чая по този начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *