Чай от салвия помага при подути сливици

Чай от салвия помага при подути сливици

Салвията е една от най-здравословните билки на планетата. „Салвия” е латинското име на растението и означава „спасява“ или „лекува“, иначе ние го наричаме градински чай. По времето на Карл Велики използвали салвия за лечение на почти всички заболявания и билката имала статут на свещено растение.

Салвията има лечебно действие, като пречиства кръвта, контролира секрецията на дихателния тракт, спомага изхвърлянето на вредните вещества от организма и помага за възвръщането на апетита на болните.

Ако страдате от диабет, препоръчваме ви да смесвате салвията с бял равнец. Салвията се бори с възпаленията и е отлична за лечението на възпалено гърло и проблеми със сливиците. Най-добрият начин да използваме салвия е като си правим гаргара с чай от билката. Тя спомага за лечението на ревматизъм, подагра и нервни разстройства. Някои лекари използват салвия за премахване на спазми, при заболявания на гръбначния мозък, заболявания на жлезите и тремор.

Експертите препоръчват пиенето на 2 чаши чай от салвия на ден. Този чай е чудесен при чернодробни заболявания, като също така намалява подуването на корема и елиминира чревни проблеми, в това число и диария. За да приготвите чая, трябва да запарите 15 г сушена салвия или 15 г пресни листа и цветове в 1 литър вряла вода три минути. След това можете по желание да добавяте лимонов сок или натурален мед, понеже вкусът на чая от салвия е леко горчив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *