Чаша топла вода сутрин на гладно прави чудеса

Всички знаем, че е здравословно да се пият много течности. Но замисляли ли сте се каква е ползата за здравето, ако всяка сутрин изпивате на гладен стомах по една чаша топла вода?

Ето какви предимства крие този навик:

1. Прочиства организма от отрови

През нощта се разграждат отровните вещества, които трябва да бъдат изхвърлени. Топлата вода на гладен стомах помага за по-бързото им отмиване. Това се отразява благоприятно не само върху тялото най-общо, но може да предотврати възпаленията на пикочния мехур и образуването на камъни и песъчинки в бъбреците. Този сутрешен ритуал стимулира и производството на мускулни клетки и нови кръвни телца.

2. Съживява обмяната на веществата

Когато изпиваме сутрин чаша топла вода, метаболизмът ни се ускорява с до 24 процента. Това подобрява изгарянето на мазнините и храносмилането. Но внимание: който се старае да отслабне, все пак не бива да превишава дневния си прием на калории.

3. Облекчава киселините

С времето постоянното оригване може да доведе до сериозни заболявания, защото острата стомашна киселина уврежда стомаха и хранопровода. Топлата вода на гладен стомах носи облекчение, понеже я разрежда. Но ако продължавате да имате киселини въпреки че се храните здравословно, трябва да се консултирате с лекар.

4. Влияе благотворно на кожата

Когато тялото е здраво отвътре, това се отразява и върху кожата ни. Според едно проучване половин литър вода на гладен стомах стимулира кръвообращението и кожата засиява. Можем само да ви пожелаем: „Наздраве!“, пише obekti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *