Черупките от яйцата – натурален лек за здрави кости

Черупките от яйца, които ежедневно изхвърляме, заслужават повече внимание, защото може да бъдат от голяма полза за тялото ни. Те се състоят от 90% калциев бикарбонат. Той се отличава с това, че е в органична и лесносмилаема форма. В този вид калциевият карбонат е възможно най-доброто средство за укрепване на опорно-двигателния апарат.

В допълнение черупката на яйцата съдържа флуор, мед, фосфор и други елементи. Експертите споделят, че не става въпрос само за предотвратяване на болки в ставите и мускулите, остеопороза, фрактури, но и за намаляване на последствията от тях. Веществата, съдържащи се в яйчените черупки, помагат за нормализиране на работата на сърцето. Те оказват благоприятен ефект върху състоянието на кожата, ноктите и косата.

Отбелязва се, че в комбинация тези вещества пречистват кръвта и благодарение на калция повишават нейната коагулация. Те помагат за повишаване на имунитета, предотвратяват рахит и анемия при деца, намаляват болката по време на менструация и намаляват вероятността от гърчове. Освен това яйчените черупки са много полезни при повишена умора, причинена от физическо натоварване.

Въпреки че това е естествен лек, трябва да подходите внимателно към неговото приготвяне, тъй като по черупките може да се съдържат бактерии. Така че, преди да направите праха, яйцата трябва да бъдат почистени от мръсотия, която може дори да не се вижда с просто око. За целта е добре да използвате четка. След това отстранете вътрешния филм от черупката.

Потопете черупката във вряла вода и я оставете да се вари пет минути. Изсушете черупките във фурната на около 100 градуса. И след това ги смелете на прах, като използвате кафемелачка. Дозировката на този лек трябва да се определи от лекар, но средно за възрастен тя е около 1,2-1,5 грама на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Защо витамин D3 е толкова важен за здравето ни?
Next post Шест суперхрани, които забавят стареенето след 40