Чудодеен домашен балсам сгъстява косата

Косата е естественият аксесоар на всеки човек. Тя играе ключова роля в изграждането на самочувствие, увереност и излъчване. Блясъкът и жизненият вид на косата се постигат чрез съвкупност от полагани грижи. Те са на външно и вътрешно ниво.

Външната грижа за косата се прилага чрез козметични продукти като шампоани, маски, серуми и балсами. Вътрешната грижа на косата се прилага чрез правилно хранене и пълноценен сън. Въпреки това в не малко случаи състоянието на косата се влошава, като най-честият признак е косопадът.

Той може да бъде наследствено заложен фактор или да бъде в резултат на други фактори, като болести, стрес, хормонален дисбаланс или неправилно хранене. Домашните балсами против косопад доставят пълноценна естествена грижа, която подсилва растежа и укрепва косъма.

За приготвянето на балсама са ви необходими: 2 броя яйца; 2 супени лъжици зехтин. Първата стъпка е да разбиете яйцето и да го смесите със зехтина до получаване на гладка хомогенна смес. След това нанасяте балсама върху предварително измита коса.

За да подсилите действието му, можете да поставите шапка за баня. Трябва да стоите по този начин минимум 5 минути, като всяка седмица можете да удължавате периода до 15 минути. Накрая измивате балсама задължително с хладка вода. За допълнителна хидратация можете да добавите 1 лъжичка мед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Тиква – витаминозна бомба за стройна фигура и силна имунна система
Next post Здравословното хранене може да добави до 10 години към живота ни