Чудотворен еликсир за вечна младост на тибетските монаси

Написана от тибетски монаси върху глинена плочка през 6-ти век преди новата ера е една интересна история, която може и да е легенда, но е поучителна. Един възрастен мъж решил да открие тези прочути манастири в Тибет, където монасите пиели еликсир на младостта и живели, колкото искат, пише zdrave.to.

След дълги скитания из Тибет той все пак открил това приказно място и с недоверие попитал млад монах действително ли съществува такова чудодейно тибетско лекарство.

Монахът донесъл бурканчета с билките жълт смил, жълт кантарион, лайка и брезови пъпки. Загребал по една шепа от всяка, смесил ги и ги изсипал в плътно затварящ се съд. Надвечер отворил капака и наоколо се разнесъл омайващ аромат.

Взел щипка от сместа и я залял с чаша гореща вода, като запушил чашата и оставил известно време да престои. След това прецедил приказната напитка, отлял половината, добавил мед и дал на мъжа да пие, като го предупредил, че до сутринта не трябва нищо повече да пие и да яде.

На сутринта повторили процедурата, като изпили останалата половина от напитката и добавили мед. Мъжът изразил съмнение, че тази простичка смес може да се приеме за еликсир на младостта. Попитал действително ли помага за удължаване на живота. Монахът свил рамене и отговорил: „Не знам, аз я пия вече 150 години“.

Еликсирът подобрява обмяната на веществата, подмладява и оздравява организма, изчиства от варовити и мастни отлагания, и предпазва от склероза, инфаркт, хипертония

Начин на приготвяне:

Смесете 100 г лайка, 100 г жълт кантарион, 100 г жълт смил и 100 г брезови пъпки. Смелете съставките в кафемелачката и ги сложете в съд с капак. След това залейте 1 супена лъжица от сместа с половин литър гореща вода и оставете да престои 20 минути. Прецедете през някаква тъкан и изцедете. В 1 чаша от топлата отвара разтворете 1 супена лъжица мед и изпийте половината преди сън. След което не трябва да пиете и да ядете нищо. На сутринта загрейте останалата половина от отварата, добавете 1 супена лъжица мед и я изпийте. И така в продължение на 30 дни.

Внимание! Този лечебен курс се провежда веднъж на 5 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 5 начина да забележите рака навреме
Next post 12 различни тумори: Рак на гърдата – симптоми и видове