Чудотворен компрес облекчава ставните болки завинаги

Ставните болки мъчат всеки втори човек в напреднала възраст. Вместо със скъпи мазила от аптеката можете да се избавите от тях със стара народна рецепта почти за без пари.

За нея ви трябват: 100 г стрито на прах синапено семе, 100 мл натурален мед, 5 с. л. морска или хималайска сол. Смесете и добре разбъркайте всички съставки до получаването на еднородна смес и я сложете в стъклен буркан.

Процедурата се изпълнява преди сън, за да могат ставите да си отдъхнат след компреса. Нанасяйте по малко от сместа на болезнените места, като обвиете с найлонова торбичка, а отгоре завържете вълнен шал. Оставете компреса да престои 1-1,5 часа, след което отмийте с топла вода, изсушете, увийте мястото с кърпа и легнете да спите. Процедурата се прави 4-5 дни, но вие ще почувствате облекчение още след първия път.

От синап се прави горчицата, която оказва многобройни полезни ефекти за здравето, затова се препоръчва по 1/3 чаена лъжичка, 3 пъти на ден по време на ядене. Така ще се подобри и храносмилането ви, ще премахнете вредните бактерии, ще се активизира кръвообращението, както и обмяната на веществата. И не на последно място ще защитите организма си от чревни инфекции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *