Чудотворните качества на кедровата смола – за какво помага?

Според легендата кедрово дърво е използвано за построяването на Соломоновия храм, а смолата от кедър е използвана при балсамирането на египетските мумии. Уникалните свойства на дървото и неговата смола са открити преди хилядолетия.

На кедровата смола се преписват чудотворни качества. Смята се, че тя може да подмладява тялото и напълно да възстанови младежката енергия на човек.

В древността са я използвали за третиране на рани и гъбични инфекции заради силното й антибактериално действие. Често е използвана и за кожни проблеми като абсцеси, изгаряния и обриви. Това се дължи на високото съдържание на натурален терпентин в смолата на растението.

Терпентинът, който се извлича от кедрова смола, е широко използван в медицината и е ценно средство за лечението на редица заболявания. Извлеченото вещество влиза в употреба при третирането на всички видове кожни заболявания, проблеми със сърцето, с ендокринната система, при проблеми с храносмилателната система, черния дроб и жлъчката.

Екстрактът от кедрова смола намира приложение и в сферата на козметиката. Счита се, че маслото от кедрово дърво предпазва кожата от замърсители и токсини в околната среда, които могат да причинят обриви. Антисептичните и антибактериалните свойства на маслото помагат и в премахването на неприятните миризми, което го прави идеален дезодоратор.

Стягащото качество на маслото от кедър има подмладяващ ефект върху кожата и се смята, че намалява появата на бръчки.

Смолата от кедър действа изключително благоприятно при проблеми с жлъчката и черния дроб. Тя подпомага нормалното фукнциониране на жлъчния мехур и подобрява секрецията на жлъчен сок.

Високото съдържание на линолова киселина се отразява много добре на черния дроб, като съдейства за пречистването му от токсините и забързва обмяната на веществата в организма.

При проблеми с жлъчката или черния дроб ви препоръчваме ХОЛИМИН.

Хранителната добавка съдържа екстракт от кедрова смола, масло от бял трън и масло от ленени семена. Комбинацията от съставките има благоприятен ефект при жлъчен дискомфорт, пречиства черния дроб и подпомага нормалната функция на храносмилателната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Как да се отървете от черешовите ангиоми?
Next post Солните компреси лекуват почти всичко