Шест лесни начина да стопим килца след празниците

Шест лесни начина да стопим килца след празниците

Коледа е вече тук. А заедно с нея и сбирките със семейството, партитата и традиционното преяждане с вкусотии. Но когато празниците си отидат, килограмите ще останат. Британският вестник Independent предлага шест лесни начина да се справите с излишните килограми.

1. Поддържайте дневник с изядената през деня храна. Това ще ви помогне в две посоки: първо, ще ви подсети преди колко време сте яли за последно, и второ – ще ви даде представа какво количество храна изяждате.

2. Пийте повече течности. Повечето диетолози съветват да изпивате по чаша вода, когато ви се прияде. Често жаждата се бърка с глад. Добре ще е също да замените калоричните напитки с вода.

3. Лишете се от захарта. Например пийте чая си без традиционните лъжички захар. Така ще се почувствате много по-енергични.

4. Движете се повече. Приложенията, които изчисляват броя на стъпките, са много полезни. Здравните експерти препоръчват енергично ходене поне по 30 минути на ден.

5. Използвайте стълбите вместо асансьора. Изкачването по стълбите е изключително полезно.

6. Спете повече. Според изследователи от Университета в Пенсилвания сънят играе важна роля за килограмите. Според тях достатъчно е да не спите само няколко нощи, за да натрупате излишни килограми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *