Шест съвета как да запазим летния тен през зимата

Шест съвета как да запазим летния тен през зимата

1. Хладни душове

Топлата вода дехидратира кожата ви, което води до по-бързо „олющване”. Придържайте се към по-хладна вода и използвайте душ-олио, за да запечатате тена за повече време.

2. Много хидратация

Няма по-добър начин за красива кожа, била тя с тен или без, от хидратацията. Винаги след баня нанасяйте подходящ лосион, а в рамките на деня можете да заложите на хидратиращ мист, който освен че ще задържи влагата, но и ще ухае горещи плажове и слънчеви спомени.

3. Ексфолиране

Може би това е последното нещо, което ви идва на ум, но е важно да дарявате тялото си със седмична ексфолиация, за да помогнете за премахването на мъртвите повърхностни клетки, които създават илюзия за повяхнала кожа.

4. Продукти за тен

Създайте прост ритуал, който е лесен за поддържане, като например леко оцветен лосион за тяло. Нежният цвят ще подобри тена ви, без да изглежда прекалено, а пък и можете да го нанасяте само веднъж седмично.

5. Повече бета-каротени

Различни проучвания показват, че диета, богата на бета-каротени (вид червено-оранжев пигмент), може да пресъздаде целунатата от слънце кожа отвътре навън. Най-добрите природни източници са сладки картофи, кайсии, манго и моркови.

6. Пийте вода

Не намалявайте количеството вода, което пиете, само защото вече не ви е толкова топло. Поддържането на хидратирана може да помогне за удължаване на живота на всички клетки, а и изглажда кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *