Ще се изненадате колко е полезно жабуренето със зехтин

Многото вируси и настинки, които ни атакуват, често говорят за пробойни в имунитета ни. Затова е желателно да обърнем по-голямо внимание на засилването му, а в това начинание ще ни помогне един прост, но много ефикасен природен лек.

Жабуренето със зехтин засилва имунните ни сили, но и буди противоречиви коментари. Въпреки това специалистите твърдят, че той може да спомогне за дълголетието ни, защото освен че не е много калоричен, той е и доста полезен.

Зехтин се включва в много разкрасителни процедури, в маски за коса и кожа. Малцина обаче са запознати с практиката на жабурене със зехтин. Оказва се, че с нея се лекуват куп заболявания, пише Флагман.

Жабуренето със зехтин се смята за леко съмнителна процедура. За щастие обаче тя не е сложна и може да се приложи от всеки. Пробвайте сами и ще се убедите в дългосрочните ѝ ползи.

Жабуренето със зехтин с цел детоксикация на организма е познато още от древната наука Аюрведа. Днес все повече лекари признават ползите от тази интересна практика. Изследванията показват, че с този метод се елиминират токсичните вещества от организма и се повишава имунитета. Това позволява на тялото само да се справя с болестите, без да се стига до използване на лекарства и съвременна медицина.

Има лекари, които твърдят, че жабуренето със зехтин лекува тромбоза, артрит, парализа, язва на стомаха, гинекологични заболявания, главоболие, зъбобол и бронхит. Методът дава отлични резултати при спазми, тумори, нервни заболявания, възпаление на мозъка и различни кръвни заболявания.

Основното при жабуренето със зехтина е, че не всеки е подходящ. За да го изпробвате, заложете на една супена лъжица качествен студено пресован зехтин. Сложете го в устата и го прехвърляйте в продължение на 10-20 минути. Ако изпълнявате всичко правилно, резултатът трябва да е бяла като мляко течност. Изплакнете устата с топла вода и измийте с четка и паста за зъби.

Най-добре е да жабурите устата със зехтин сутрин. Така проблемите в тялото и организма ще се решат по-бързо. Процедурата се повтаря два до три пъти на ден. Задължително условие е да се прави винаги на празен стомах. Жабуренето се повтаря толкова дни, колкото са нужни на организма. Започнете ли да се будите свежи и изпълнени с енергия – значи действа.

Само след 4 дни жабурене със зехтин ще забравите за острите хронични заболявания. Ако страдате от хронично заболяване, срокът може да се удължи до една година. По време на лечението симптомите могат да се засилят – това означава, че организмът се очиства и процесът на лечение тече.

Освен ползи за здравето жабуренето със зехтин носи и един бонус. За кратко време с него зъбите стават видимо по-бели, а венците се заздравяват. Ето защо няма защо да се чудите повече, а още сега тичайте за качествен зехтин до близкия магазин, пише fakti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *