Ябълковият оцет и зехтина трият старческите петна

Обичайно старческите петна се появяват след 40-годишна възраст, но не е изключено да се покажат и по-рано, особено ако сте любители на прекомерното излагане на слънце. Когато кожата е изложена на слънце, тя започва да произвежда клетките меланоцити, които са отговорни за меланина в нея.

Професионалното им третиране е доста скъпо, но пък има домашно приготвени илачи, които могат да ни помогнат да се преборим с тях. Разредете известно количество оцет с вода и мед. Нанесете микстурата върху старческите петна и оставете 30 мин. Изплакнете.

Правете процедурата веднъж на ден, тъй като оцетът може да изсуши кожата. След 5-6 седмици ще видите резултатите. Друг начин е да смесите 1/2 ч. ч. ябълков оцет с 2 с. л. портокалов сок. Тази процедура може да я правите два пъти на ден.

Друг вариант е да смесите достатъчно захар с лимонов сок, за да се получи паста. Използвайте като скраб. Нанесете и оставете 10 мин, след това изплакнете. Правете това няколко пъти в седмицата. Ако имате суха кожа, добавяйте и малко зехтин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Домашният антибиотик от „черно слънце“ на Петър Димков
Next post Вижте кои семки на плодове са много ценни за здравето ни?