Ябълков оцет срещу бодежи във врата

Със своята сложна структура и голяма подвижност човешкият врат има нужда да е в добра форма, за да подсигури доброто функциониране и движение на тялото. Когато тилът е болезнен, всеки жест с главата става мъчителен. Причините за болките в тила са многобройни.

Най-често срещаната сред тях е лошата позиция на тялото, обикновено на бюро, пред екрана на компютъра или пък по време на сън.

Възможно е да се появи и при практикуването на някой спорт след усукващо движение на главата. Сред останалите причини са недостиг на някои хранителни вещества, притискане на нерв, фибромиалгия и т.н.

Ябълковият оцет е мощен антиоксидант и противовъзпалително средство, което бързо въздейства при болки в тила. Напоете хартиена салфетка с ябълков оцет и я поставете върху врата. Оставете я там за 2 часа.

Повтаряйте процедурата всеки ден до изчезване на болката. Можете също да добавите 2 чаени чаши ябълков оцет към топлата вода във ваната. Друго успокояващо средство е джинджифилът. Нарежете го на кръгчета и го варете в 2 чаени чаши вода в продължение на 10 минути. В отварата добавете 1 ч.л. мед. Пийте три пъти през деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *