Яжте домашно пюре от дюли при болен стомах

Дюлите са един от хитовете на есента, но когато имате болен стомах, вие не можете да ги ядете в суров вид, затова трябва да си приготвите домашно пюре от дюли.

1. Приготвянето на пюре от дюли е много лесно.

Тази рецепта е за вас, ако имате гастрит, язва, колит, подут стомах и корем, страдате от проблеми с панкреаса.

Трябва да измиете 3-4 дюли, може и повече. Нарежете ги на парчета, както ви е удобно – по-едри или по-дребни. Сложете ги в тенджера и залейте с повече вода, за да ги сварите на бавен огън.

Когато плодът омекне достатъчно, прецедете. Но в никакъв случай не изхвърляйте водата. Изчакайте да изстине и я изпийте без да я сладите, вместо вода.

Водата, в която са се варили дюлите, се е обогатила от полезните вещества, на които са богати златните дюли. Това са минерали, витамин С, магнезий, желязо, калций, мед и други.

Чрез тази вода, вие ще ги усвоите лесно и бързо. Пасирайте сварените дюли на пюре. В зависимост от вашето състояние, можете да ги подсладите с домашен мед, можете да им сложите канела или друга подправка, която обичате.

Яжте домашното пюре от дюли за закуска, за предиобедна или следобедна закуска. Можете да го приемате като десерт.

Препоръчваме да си направите домашно пюре от дюли, защото вие няма да слагате консерванти, подобрители и друг тип химия.

Когато приготвяте домашно пюре от дюли без захар, можете да го ядете, дори и да страдате от диабет.

2. Можете да си направите домашен компот от дюли, който ще ядете и през лятото.

Добавете листа от индрише, което е една полезна билка. Не слагайте много захар, защото тя не е полезна. По-добре е да направите вашите компоти от дюли с малко захар, а когато започнете да ги ядете, да си добавите домашен мед.

3. Конфитюр от дюли

В Германия обичат да приготвят и да ядат много конфитюри от дюли. Той е много вкусен, но не е полезен за хора, които страдат от диабет или имат наднормено тегло, защото се слага доста захар.

Затова не прекалявайте с неговата употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *