Яжте тиква през есента, за да отслабвате с лекота

Хората, които следят телесното си тегло и искат да поддържат стройна фигура, трябва да обърнат особено внимание на тиквата, която се появява в големи количества на пазарите и в магазините в средата на есента, съветват диетолози.

Според тях ако искате успешно да намалите теглото си този продукт трябва да присъства в диетата ви, защото е нискокалоричен и много полезен, пише БГНЕС. Освен това тиквата може да се приготвя по много различни начини и е чудесна добавка към месни ястия.

Загубата на тегло не е единственият полезен ефект, който този плод постига. Тиквата е полезна за храносмилателната система, затова се използва широко в хранителната терапия. Оранжевият плод може да бъде ценен източник на различни вещества. Тиквата е богата на диетични фибри. Има високо съдържание на каротеноиди, предшественици на витамин А – около 30% от препоръчителния дневен прием в 100 грама.

Тиквата е богата на силиций, съдържа почти 100% от дневния прием в 100 грама. Това е елемент, който е необходим за здравината на нашите кости и особено ставни връзки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Симптомите на COVID-19 могат да се появят в рамките на 14 дни след контакт с болен
Next post Ето с какво се хранят раковите клетки