Яжте този плод за нисък холестерол и силен имунитет

Мангото е изкусителен екзотичен плод, който е полезен природен дар за здравето. Редовната му консумация помага за предпазване от различни заболявания. Вижте 5 здравни ползи, който ще ви изкушат да го включите в менюто си.

Мангото понижава холестерола

Високото съдържание на пектин, фибри и витамин С в този екзотичен природен дар спомага за намаляване нивата на лошия холестерол.

Заздравява кожата

Мангото ефективно почиства порите и помага за премахването на акне и комедони. За да се възползвате от предимствата му може да го консумирате директно или да го включите в натурални маски за лице.

Грижи се за здравето на очите

Консумацията на само една чаша с парченца манго осигурява 25% от дневната препоръчителна доза витамин А на организма. Както знаем именно този витамин се грижи за здравето на очите и ги предпазва от заболявания.

Подобрява храносмилането

Фибрите в мангото значително подобряват храносмилането и подпомагат отделителните процеси в организма. Плодът спомага и за алкализиране на тялото (намалява киселинността). То съдържа киселини, които поддържат алкалния резерв.

Подсилва имунната система

Мангото е добър източник на витамините С и А, които са ефективни имунно-стимулатори. Плодът стимулира организма да бъде по-устойчив на вируси и инфекции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *