Японски учени посочиха зеленчука, който защитава от рак

Японски лекари разкриха кой зеленчук има най-мощна защита срещу рака. Става дума за лука. Според проучванията им той съдържа вещества, които спомагат за защитата на организма от различни заболявания, включително от онкологични такива и хипертония.

Освен това редовната консумация на лук увеличава контрола над кръвната захар и по този начин предотвратява риска от развитието на диабет. Мощните си защитни свойства пикантният зеленчук дължи на богатото си съдържание на вещества, които влияят положително върху организма.

В него има протеини, въглехидрати, водоразтворими витамини и минерали като селен, калций и желязо, благодарение на които дължи уникалната си биологична активност, антибактериални и антиоксидантни свойства. Благодарение на изобилието си от всички гореизброени благотворни за организма микроелементи, той е в състояние да намали нивото на глюкоза, мазнини и холестерол в кръвта, отбелязват още учените.

В своите новини Yahoo Japan съобщавата още, че лукът е мощен щит срещу рака благодарение на едно от неговите съединения – селен. Именно той активира процеса на апоптоза – самоунищожение на злокачествени клетки и потискане растежа на нови, пише woman.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.