1 час разходка против запушване на артериите

Германският лекар и учен Дитрих Грьонмайер обяснява как може да се избегне инсулт, диабет и други заболявания, причинени от запушване на кръвоносните съдове.

Една от най-добрите мерки за предотвратяване на този опасен процес, според специалиста от Германия, е редовна физическа активност – по 1 час дневно упражнения, ходене или спорт. Друг начин за подобряване на защитата срещу запушени артерии е чрез храненето.

Важно е да се сведе до минимум количеството консумиран алкохол и захар, да се ядат повече естествени, непреработени храни, зеленчуци и храни с ниско съдържание на мазнини. Също така сред начините да се помогне за подобряване на състоянието на органите на кръвоносната система лекарят подчертава способността да се справяме със стреса, страховете и преживяванията без дълбоки шокове. За артериите е по-добре да имаме закалени нерви.

„Артериите се запушват, когато малки плаки кръв се прилепват към възпалената тъкан и върху тях се отлагат мазнини”, каза Грьонмайер. Лекарят предупреждава, че развитието на този процес е характерно за атеросклерозата – съдова патология, която допринася за появата на инфаркт и инсулт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Масло от семена на броколи – за по-млада кожа и красива коса
Next post Първи признаци, алармиращи за рак на простатата