200 грама тиквени семки на ден за здрава простата

200 грама тиквени семки на ден за здрава простата

Увеличената простата е често срещано явление при възрастните мъже. Разширената простата може да причини уринарна инконтиненция (неволно изпускане на урина) и по-честа нужда за уриниране, което се отразява сериозно на ежедневния живот на засегнатите мъже.

Състоянието е известно още като доброкачествена простатна хиперплазия. Уголемяването на простатата често води до непълно изпразване на пикочния мехур, което носи риск от развитие на инфекции на пикочните пътища, камъни в пикочния мехур и други усложнения. Някои природни средства могат да помогнат за справяне с уголемена простата и свързаните с нея симптоми.

За хора с уголемена простата е препоръчително да консумират между 100 и 200 г тиквени семки ежедневено. Те са много ефективни за облекчаване на проблеми с простатата и пикочните пътища. Куркумата също може да помогне за бързо решаване на проблема.

За отварата ще са ви нужни: 1 ч. л. куркума на прах, 1 чаша горещо прясно мляко. Разтворете куркумата в чашата горещо мляко. Оставете го да поизстине и го изпийте.

Препоръчително е да пиете този илач веднъж дневно. Активният компонент на куркумата е куркуминът. Куркуминът проявява лечебни ефекти при разширяване на простатата и може да помогне за нейното инхибиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *