3 маски за лице с продукти от хладилника ще ви върнат красотата

Много е важно да се погрижим за кожата си при смяна на сезоните и застудяване на времето. Защото есента носи със себе си дехидратация, сухота и сериозна нужда от подхранване, а тези 3 маски в домашни условия ще направят чудеса с кожата ви.

Маска с тиква

Тиквата е много богата на витамин С и цинк – мощни антиоксиданти, които връщат здравия вид на кожата, борят се със стареенето и появата на бръчки. В нея се намира изобилие от витамин А, който има оздравителни свойства спрямо кожата, прави я здрава, еластична и подхранена в дълбочина.

Съставки:

1 супена лъжица тиквено пюре;
1 чаена лъжица мед;
½ чаена лъжица прясно мляко.
Смесете всички съставки. Нанесете върху чиста и подсушена кожа. Изчакайте да подейства 20 минути. След това измийте с топла вода.

Маска с канела и индийско орехче

Тези две пикантни ароматни подправки са чудесни за кожата. Индийското орехче има противовъзпалителни свойства и повлиява положително симптомите при акне. Канелата е натурален ексфолиант и антисептик, който също намалява възпаленията и ускорява оздравителните процеси в кожата. Тези съставки, смесени с мед правят чудеса с кожата.

Съставки:

1 супена лъжица мед;
¼ чаена лъжица канела;
¼ чаена лъжица индийско орехче.
Смесете всички съставки. Нанесете много внимателно върху почистено и подсушено лице, като избягвате зоната около очите. Не търкайте кожата с маската, защото тя има силен абразивен ефект и може да е неподходяща при чувствителна кожа. Оставете маската да действа 20 минути, след това измийте с топла вода.

Маска с червени боровинки

Червените боровинки са много богати на витамин С и К. И двата витамина са антиоксиданти с много мощен ефект върху кожата, който намалява тъмните кръгове и ускорява деленето на здравите клетки.

Съставки:

6-7 червени боровинки, намачкани;
1 чаена лъжица мед;
1 чаена лъжица кисело мляко.
Смесете всички съставки. Нанесете с кръгообразни движения, като избягвате зоната около очите. Оставете да действа 15 минути и измийте с топла вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *