3 маски, с които да стегнете кожата на лицето, ако сте 40+

3 маски, с които да стегнете кожата на лицето, ако сте 40+

Всеки етап от живота има своята красота, а мъдростта и житейския опит неизменно могат да бъдат секси.Често пъти целта на жените е не да изглеждат 20 години по-млади, а добре за собствената си възраст.Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко хитринки, с които да стегнете кожата на лицето си, ако сте на 40 или повече години. Ето ги и тях:

Маска с банан

Бананите са богати на калий, витамини и естествени масла. Те намаляват появата на бръчки, предотвратявайки отпуснатия вид на кожата. Как да си приготвите бананова маска? Просто намачкайте една четвърт от зрял банан до гладка каша. Нанесете тази паста върху чисто лице. Оставете да действа 15-20 минути. Изплакнете първо с топла вода, а след това със студена вода. Подсушете.

Маска с краставица

Краставицата помага за задържането на еластин и хиалуронова киселина, които са необходими за да е стегната вашата кожа. Как се използва тя? Обелете краставицата и я изцедете в блендер. Вземете чист памучен тампон и нанесете този сок върху кожата на лицето. Отмийте след 15-20 минути.

Маска с ананас

Ананасът съдържа набор от съставки, включително ензим, който не само помага за подобряване на еластичността на кожата, но също така премахва мъртвите и увредени кожни клетки. Той подобрява хидратацията на кожата, като допринася за придаването на свежия ѝ вид. Как се използва? Обелете правилно ананаса и го изцедете в блендер. Вземете чист памучен тампон и нанесете този сок върху кожата. Отмийте след 15-20 минути.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *