3 смокинови листа спасяват от диабет

Всеизвестно е, че смокините са изключително богати на витамини, но малко хора са наясно, че и в листата им се крият още много ползи за нашето здраве. Действат благоприятно най-вече на хората, които страдат от диабет, тъй като имат способността да допринасят за свалянето на кръвната захар.

Според научно проучване редовният прием на смокинов чай намалява нивата на кръвна захар, както и тези на холестерола. Топлата напитка допълнително спомага за нормализиране на нивата на антиоксиданти в организма, които помагат в борбата с оксидативния стрес, причинен от хроничното заболяване.

Изсушените смокинови листа съдържат омега-3 и омега-6 мастни киселини и феноли, които допринасят за намаляване на риска от развитие на сърдечносъдови заболявания. Доказано е, че те помагат за предотвратяване на исхемична болест на сърцето (стеснение или запушване на една или повече коронарни артерии). Също така са полезни за понижаване на триглицеридите (вид мазнини), които са основната причина за инфаркти.

За да си приготвите тази отвара, ще са ви нужни 3 броя листа от смокиня. Сложете ги за 15 минути във вода да се варят и след това ги оставете да се накисват за няколко часа. Когато мине това време, прецедете ги и пийте течността през целия ден. Благодарение на тази отвара ще спомогнете свалянето на кръвната захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *