3 съставки, с които човек може да прочисти белите си дробове

Колкото и да не ни се иска да ви го напомняме, пушенето е една от водещите причини за редица заболявания. Ако навреме се откажете от този вреден навик, имате реалната възможност да ги стопирате. Белодробните заболявания са сред най-често срещаните проблеми, причинени от редовното пушене на цигари.

Много хора осъзнават какви могат да бъдат последиците от пушенето, но въпреки това им е трудно да прекратят навика. Ако от дълго време насам пушите цигари, много е вероятно да страдате от кашлица. Да не говорим, че някои от пушачите биват диагностицирани с бронхит. В случай, че нямате никакви намерения да прекратите навика, то съветваме ви поне да се замислите върху това как можете да прочистите дробовете си с натурални съставки.

Днес ще ви споделим за един еликсир, с помощта на който не само ще успеете да прочистите белите си дробове, но и ще се почувствате много по-добре, отколкото по-рано. Тази смес съдържа 3 основни съставки от кухнята.

Ето какви са те: джинджифил, лук и мед. Джинджифилът сам по себе си е изключително полезен. Той успява да укрепи имунната система и да ни помогне да се справим с редица неразположения, в следствие от настинки и грипове. С него можем да предотвратим гадене, загуба на апетит, болки и други. За лука и меда всички знаят, че не само са вкусни, но и полезни.

Ето и какви са точните пропорции:

• 1 кг лук;

• 1 малък и обелен корен от джинджифил;

• 1 литър вода;

• 400 г суров мед.

Начин на приготвяне:

Поставете върху котлона тенджера и в нея налейте литър вода и мед. Сместа се оставя за известно време, докато заври. След това прибавете към медената вода корена от джинджифил и лука.

Отново изчакайте да заври. След като това се случи, намалете котлона. Сместа се оставя на бавен огън, докато не остане наполовина. Оставя се да се охлади, прецежда се и се съхранява в стъклен буркан в хладилника.

С този еликсир можете да прочистите белите си дробове и да излекувате кашлицата, от която заклетите пушачи обикновено страдат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Ето за какво помагат фъстъците и орехите
Next post Празът – мощен пробиотик и еликсир за студените месеци