3 чаши чай от коприва за корави кости

3 чаши чай от коприва за корави кости

Остеопорозата е широко разпространено заболяване, особено сред жените над 50-годишна възраст. При нормално протичане на процеса на растеж и развитие на костната система с растежа на костите те стават по-силни и по-дълги.

Около 20-годишна възраст костите достигат до 98% от плътността си и се задържат в оптимална здравина до около 30-годишна възраст.

След 30-годишна възраст костната маса и плътност започва да намалява с бавни темпове. Остеопорозата буквално означава порести кости. Това означава, че костите са загубили такава част от костната си плътност, че са силно предразположени към счупване (фрактури).

Тя е обявена като „тихо заболяване“ поради факта, че няма характерни симптоми, докато не настъпи сериозно увреждане на костите. Сред храните, които изграждат щит срещу остеопорозата, са ябълките, бананите, броколите, фъстъченото масло, сокът от ананас, сьомга и мляко.

За да стопирате развитието на това коварно заболяване, е необходимо само да добавите копривата в ежедневната си рутина. Тя е богата на протеин, фосфор, магнезий, калций и желязо, които са от съществено значение за здравината на костите. Може да се употребява като чай или капсули. Препоръчва се приемът на около 3 чаши дневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *