4 вида храни, които директно се лепят върху талията

Отказването от удоволствията, които обичате най-много, е един от най-предизвикателните аспекти на диетата.

Ако крайната ви цел е да изгорите коремни мазнини и да се стегнете, има определени храни, които трябва абсолютно да избягвате. Те не само могат да допринесат за излишните килограми, но също така не правят никаква услуга на цялостното ви здраве.

Диетолог разкри четири от най-нездравословните храни, които трябва да избягвате, за да се отървете от излишното тегло около корема, пише vesti.bg.

1. Рафинирани въглехидрати

Първо трябва да се откажете от белия хляб, тестените изделия и ориза, ако искате да загубите висцерална мазнина. Тези храни са с високо съдържание на въглехидрати, което не само повишава кръвната ви захар, но също така се превръща в глюкоза и лесно се съхранява. Рафинираните въглехидрати имат отрицателни ефекти върху здравето, тъй като са преминали през обработка, при която фибрите и другите хранителни вещества са отстранени.

2. Преработени меса

Следващият път, когато си приготвяте яйца или сте се запътили към любимото си място за закуска, дръжте бекона надалече! Не е никак изненадващо, че преработените меса като кренвиршите, колбасите и бекона са забранени, ако искате да отслабнете.

„Подлите съставки“ в преработените меса нямат никакви ползи за здравето ни. Тези видове меса се консервират чрез осоляване, опушване или сушене. Те могат да съдържат и химически консерванти. Освен че допринася за натрупването на мазнини по корема, консумацията на преработени меса също повишава риска от развитие на рак.

3. Пържени храни

Вашите любими пържени храни като пържени картофи, лучени кръгчета и пържено пиле са пълни с нездравословни мазнини като наситени мазнини и/или трансмазнини. Пържените храни също са с високо съдържание на калории поради богатото количество на мазнини, което допринася за наддаване на теглото. Подобно на рафинираните въглехидрати, пържените храни се превръщат в захар в тялото и се съхраняват като висцерална мазнина в и около корема.

4. Сладолед

Тази храна може да е най-трудната за приемане – особено ако сте любители на сладкото. Сладоледът е с високо съдържание на захар, нездравословни мазнини и калории, които допринасят за натрупването на висцерална мазнина. Освен това той съдържа и изкуствени аромати, подсладители и консерванти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Бананът премахна бръчките по шията
Next post Вижте диетата, която втали Адел до неузнаваемост