4 храни, които трябва да ядете поне веднъж седмично

Каква храна консумираме и как се отразява на здравето ни? Важно да наблюдавате диетата си и да изберете тези храни, които могат да бъдат от полза за тялото ви. Четири такива продукта са описани по-долу и ви съветваме да ги държите винаги у дома.

Ядки

Ако ядете ядки поне веднъж седмично, вие получавате здравословни фибри, незаменими мастни киселини и минерали, пише „Фокус“. Фибрите са важни за храносмилането, защото ви помагат да се чувствате сити по-дълго.

Мастните киселини в същото време предпазват сърцето от възможни проблеми, включително инфаркт. Минералите могат да помогнат на останалите органи да функционират правилно.

Спанак

Препоръчително е да ядете зеленолистни зеленчуци като спанак поне веднъж седмично. Спанакът е с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на витамини, минерали и други хранителни вещества.

Яжте порция от този зеленчук поне веднъж седмично, за да извлечете всички ползи от този вид храна.

Авокадо

Не забравяйте поне веднъж седмично да ядете малко авокадо, защото то е с високо съдържание на здравословни мазнини.

Яжте този плод суров или на салата и това ще ви помогне да намалите холестерола. Тогава сърцето ви ще бъде защитено от всякакви болести, включително инфаркт.

Горчив шоколад

Друга храна, която трябва да ядете поне веднъж седмично, е горчив шоколад.

Съдържа флавоноли, които предпазват от ултравиолетова радиация. Освен това яденето на черен шоколад може да подобри кръвообращението и дори да понижи кръвното налягане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *