4 чаши чай на ден пазят от затлъстяване и диабет

Консумацията на чай може да доведе до намаляване на коремните мазнини, до подобряване на паметта и да направи кожата по-бляскава и изчистена. Докато мнозина предпочитат да започнат деня си с чаша кафе, други са разбрали, че чаят е също богат на кофеин, но е по-полезен.

Дори да сте любители на кафето, позволявайте си да го заместите с чай от време на време, защото ползите за здравето са много, пише сайтът obekti.bg

1. Намалява риска от диабет

Около един на всеки десет души в САЩ страда от диабет, а към това число се отнасят все повече и повече деца и подрастващи. Това състояние не се лекува лесно, но все пак съществуват мерки, които можете да вземете, за да го облекчите или дори предотвратите. Според изследванията, ако пием по 4 чаши чай на ден, това значително понижава риска от развитие на диабет.

2. Грижи се за кожата

Предотвратяването на диабета, от своя страна, води и да предотвратяване на някои проблеми с кожата. Зеленият чай е особено полезен за кожата. Той е мощен антиоксидант и има противовъзпалителни свойства. Доказано ефикасен е при акне и мазна кожа.

3. Стимулира растежа на косата

Употребата на подходящия шампоан и балсам помагат да имате здрава и еластична коса, но не по-малка полза в това отношение носи и чаят. И това отново е свързано с предотвратяването на диабета, тъй като болестта уврежда кръвоносните ни съдове и тялото не може да достави полезните вещества до корените на косата ни, което оказва пряко влияние върху растежа и здравината й.

4. Заздравява ноктите

Съществуват редица домашни средства, с помощта на които да се сдобиете със здрави и красиви нокти, като например да ги покриете с резенчета краставички или да ги търкате редовно с лимон. Чаят обаче е най-лесният и вкусен от всички методи за заздравяване на ноктите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 6 храни, които трябва да ядем всеки ден
Next post При травми: Край на болките в гърба с йод и лимони