5-дневната диета на гейшите прави чудеса с тялото

Малцина знаят, че тайната за стройната фигура на гейшите се крие в специална диета, измислена преди столетия, пише ретро.бг. Тя е уникална система за хранене, основана на приема на три продукта: ориз, зелен чай и мляко. Трябва да се спазва пет дена.

Благодарение на екзотичното си име тази диета привлича много представителки на нежния пол от цял свят. Някои родни звезди също от години спазват мистичния режим, на който дължат стройните си фигури. Една от най-големите последователки на режима на гейшите е тв звездата Цветанка Ризова, която поддържа тегло от 45 кг и по няколко пъти в годината се подлага на японската диета.

Основен продукт за тази система на хранене е кафявият ориз. Той съдържа много полезни вещества и целулоза. Благодарение на тях създава чувство за ситост за дълго. Ако не можете да намерите кафяв ориз на стелажите в магазина, не бързайте да се разстройвате. За да спазвате диетата, ще ви свърши работа всеки вид ориз. Но млякото е препоръчително да е с масленост 1,5-2,5%, тъй като 3,5% е прекалено много за тази диета.

Разбира се, черешката на тортата на диетата на гейшите е зеленият чай, който се смята за истински еликсир на здравето и дълголетието. За полезните свойства на този чай отдавна вече всичко е известно: подпомага сърдечната дейност, явява се мощен антиоксидант, оказва положително влияние върху функционирането на ендокринната система, помага на организма да се бори с различните вируси и инфекции и топи излишните килограми. Диетата на гейшите забранява консумацията на тестени изделия, масло, сол, захар, някои видове подправки и алкохол.

Менюто за 5 дни

  • Закуска: 2 чаени чаши зелен чай с мляко, общо количество 500 мл в съотношение 250/250;
  • Обяд: 250 г варен ориз и 250 г топло мляко;
  • Вечеря: 250 г варен ориз без сол, 1 чаена чаша зелен чай с мляко в съотношение 50/50.

Освен установеното количество зелен чай е препоръчително да се пият още 2 чашки, но без мляко или минерална вода в неограничени количества. Този начин на хранене трябва да се спазва поне 5 дена. Въпреки своето еднообразие диетата на гейшите е лесна и приятна за спазване. За да достигнете най-ефективни резултати, е препоръчително да повторите диетата след 7-10 дена.

В повечето случаи втория път може да свалите два пъти повече излишни килограми, тъй като вече се извличат именно мазнините. През първите пет дена от диетата се губят 4-7 килограма, а при всеки следващ – 8-14 кг. Много жени, изпробвали този метод за отслабване, твърдят, че достигнатият резултат се запазва без йо-йо ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *