5 здравословни ползи от пиенето на джинджифилова вода

Растението джинджифил е богато на естествени химикали, които могат да подобрят вашето здраве, и е предпочитано през зимния сезон.

Джинджифиловата вода – или чай от джинджифил, е предпочитан начин да подсилите имунитета си и да се възползвате от многото ползи, които ви предлага.

Противовъзпалително

Консумацията на джинджифил може да помогне за предотвратяване и лечение на възпаление, причинено от микробите, химикалите, лоша диета.

Проучване установява, че джинджифилът може да намали алергичните реакции, при които възпалението може да играе роля.

Антиоксидант

Антиоксидантните свойства на джинджифила могат да помогнат за предотвратяване на:

  • сърдечно заболяване
  • невродегенеративни заболявания – Паркинсон, Алцхаймер и Хънтингтън
  • рак
  • симптоми на стареене

Антиоксидантите се борят с реактивните кислородни видове (ROS), които причиняват оксидативен стрес и увреждат вашите клетки, пише в.Струма. Вашето тяло естествено произвежда ROS, но някои нездравословни навици и избори в ежедневието, като пушене и пиене, могат да накарат тялото ви да произвежда твърде много.

Консумирането на храни и напитки с антиоксиданти, като вода с джинджифил, може да помогне за предотвратяване и борба с отрицателните странични ефекти на ROS.

Балансира кръвната захар

Проучване е установило, че джинджифилът подобрява кръвната захар на гладно при хора с диабет.

Холестерол

Скорошно проучване показва, че джинджифилът намалява маркерите на сърдечни заболявания, като активността на аргиназата, „лошия“ холестерол и триглицеридите при плъхове при диета с високо съдържание на мазнини.

Отслабване

Джинджифиловата вода може да ви помогне при борбата с килограмите, като се комбинира със здравословна диета и тренировки. Проучване показва, че мъжете, които пият топла напитка с джинджифил след хранене, се чувстват по-сити за по-дълго време. Балансираната кръвна захар също може да ви предпази от преяждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Полезните храни при артрит и псориазис
Next post Алкалната диета – последният хит сред звездите в Холивуд