5 навика, които вредят на кожата ни

Може би сте си мислели, че акнето е нещо, което се случва основно в тийнейджърските години и отшумява след края им. Е, при много хора това наистина е така, а други като че ли са изтеглили късата клечка при ДНК лотарията и кожата им така и не се изглажда. Тъкмо напротив – появяват се пъпки, зачервявания, черни точки и какво ли още не, пише vesti.bg.

Оказва се обаче, че зад всички тези кожни несъвършенства може да има много проста причина и това далеч да не са гените. От канала OMG Facts представят някои грешки, които хората допускат в усилията си да имат една по-хубава кожа.

1. Използвате почистващи грима кърпички

Самите кърпички няма как да причинят проблеми на кожата, но след тях често кожата остава не съвсем почистена и това може да доведе до запушвания на порите и поява на пъпки. Въпросните кърпички съдържат алкохол, аромати и други съставки, които изсушават кожата. Ако кожата ви е чувствителна, употребата на тези кърпички може да причини възпаление, зачервяване и друг дискомфорт.

2. Не почиствате редовно очилата си

Ако често имате пъпки около рамките на очилата, може би просто не почиствате очилата си. Трябва да ги чистите поне веднъж дневно. Уверете се също, че рамките ви не са твърде стегнати.

3. Миете лицето си твърде често

Почистването на кожата е важна стъпка, с която се борим с пъпките и акнето, но с твърде често и агресивно миене може да постигнете тъкмо обратното. По този начин може да нарушите баланса на кожата си и да я пресушите. Кожата ви пък ще се опита да навакса липсите и често резултатът е именно появата на нови пъпки.

4. Миете лицето си под душа

Когато се къпем, много от нас мият и лицето си с някакъв гел, например. Но топлата вода уврежда кожата. Кожата се дехидратира по-лесно, остава суха и раздразнена.

5. Не се къпете след тренировка

Трябва да го правите непосредствено след тренировка. В противен случай бактериите по кожата ви могат да запушат порите и да доведат до пъпки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Честваме световния ден на сърцето
Next post Диетата: Луната ни вталява с 5 килограма, вижте как