5 ползи за храносмилането от ранната вечеря

5 ползи за храносмилането от ранната вечеря

Ранната вечеря може да бъде от полза за здравето на храносмилателната система, тъй като осигурява по-добро оползотворяване на хранителните вещества, регулиране на движението на червата и като цяло добро здраве на червата.

Диетологът Ловнеет Батра в неотдавнашната си публикация в Instagram разказва за многобройните ползи от навременното вечеряне.

Можете да подобрите храносмилането си, като определите времето за вечеря в по-ранен час. Ще забележите положителните промени в организма си доста бързо.

Ето какво се случва, когато вечеряте по-рано от обичайното.

1. Подобрено храносмилане

Ранната вечеря помага за по-добро храносмилане и намалява подуването на корема, газовете и дискомфорта.

2. Повишено усвояване на хранителните вещества

Предоставянето на достатъчно време на организма за храносмилане на вечерята преди сън подобрява усвояването на основните хранителни вещества от храната, като гарантира, че организмът ви може ефективно да използва витамините, минералите и другите хранителни вещества за оптимално здраве.

3. Подобряване на здравето на червата

Ранната вечеря поддържа здрави черва, като насърчава растежа на полезните чревни бактерии и намалява риска от храносмилателни смущения като дисбиоза, която може да възникне, когато храната остане в храносмилателния тракт за продължителен период от време.

4. Регулирана перисталтика

Консумирането на вечерята по-рано вечер спомага за регулирането на движенията на червата, като осигурява достатъчно време за придвижване на храната през храносмилателната система и насърчава редовността, която е от съществено значение за цялостното здраве на храносмилателната система.

5. Намален риск от киселинен рефлукс

По-ранното вечеряне може да помогне за предотвратяване на киселинен рефлукс, тъй като дава повече време на стомаха да изпразни съдържанието си преди лягане, като свежда до минимум възможността стомашната киселина да се върне обратно в хранопровода и да причини дискомфорт или дразнене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *