5 причини защо сексът след 40 е по-добър

Много хора са на мнение, че след 40-годишна възраст животът се променя в негативна посока и страстта намалява. Това обаче не е така. Истината е, че животът на мъжете и жените след 40 г. става все по-хубав и те са по-предразположени за щастие, пише flagman.bg.

Това са 5-те причини, че сексът след 40 е по-добър:

1. Знаете как да търсите секс
След 40 човек е научил много, както за себе си, така и за партньорските отношения и най-вече за секса. Вече няма задръжки и всичко е на чисто. Хората на тази възраст знаят какво точно искат и как да го получат.

2. Осъзнавате качествата си
За жените е важно да знаят личните си предимства. С времето самочувствието и самоувереността растат, защото вече сте по-опитни, опознали сте себе си и можете да покажете на света, защо сте специални и различни. Жените над 40 не се притесняват от качествата и недостатъците си.

3. Склонни сте да опитвате нови неща
Засилва се желанието ви за нещо ново и различно. Имали сте достатъчно време да помислите какво сте пропуснали и какво искате да повторите. Именно затова на тази възраст вече нямате задръжки и сте уверени в решенията си.

4. Директна сте
След 40 не е нужно да спазвате добър тон и да чакате уместния момент. Не се притеснявате да споделяте с партньора си всичко, което мислите, независимо как ще прозвучи. Това е признак на зрялост. Преценявате добре какви думи да подберете и как да се изразите.

5. Правите избори
На тази възраст знаете повече за това какво ви харесва и какво не, кое си заслужава и кое не толкова. Опитните жени знаят как да изберат правилния човек и какво искат и очакват от него. Търсят определени качества както в емоционален, така и в интимен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *